Latvijas skolās notiks starptautiskās iniciatīvas “Hour of Code” pasākumi, lai veicinātu skolēnu interesi par programmēšanu

AMicrosoft Latvia un Microsoft studentu partneru gādību Latvijā no 8. līdz 14. decembrim tiks organizētas starptautiskās kampaņas “Hour of Code” jeb “Programmēšanas stundas” pasākumi, kuru ietvaros skolēni spers pirmos soļus programmēšanas pasaulē. Saistošā formāta dēļ pasākumi ir izpelnījušies lielu atzinību visā pasaulē, vienas stundas laikā spējot radīt jauniešos aizrautību un interesi par programmēšanas apgūšanu.
“Hour of Code” ir globāla kampaņa, kuras mērķis ir veicināt pirmo interesi par programmēšanu, kliedējot mītus, ka tā ir garlaicīga un nesaprotama. Iniciatīva ir guvusi lielu popularitāti visā pasaulē, pagājušajā gadā pasākumos piedaloties 15 miljoniem cilvēku vairāk nekā 180 valstīs. Lai gan pamata mērķauditorija ir skolēni, “Hour of Code” pasākumos ir piedalījušies cilvēki vecumā no četriem līdz pat 104 gadiem.
Latvijā “Hour of Code” stundas notiks starptautiskās datoru izglītības nedēļas ietvaros no 8. līdz 14. decembrim 7. līdz 9. klašu skolēniem septiņās Rīgas un Rīgas rajona skolās — Rīgas Valsts 1. ģimnāzijā, Rīgas Valsts 2. ģimnāzijā, Rīgas Angļu ģimnāzijā, Rīgas 34. vidusskolā, Rīgas Zolitūdes ģimnāzijā, Rīgas 25. vidusskolā un Mārupes vidusskolā, un tās vadīs Microsoft studentu partneri, kuri katru dienu viesosies vienā skolā. Skolēni jau pirmās mācību stundas beigās spēs patstāvīgi sarakstīt pirmās kodu rindas un gūs labu ieskatu plašajās iespējās par to, ko var izdarīt ar programmēšanas palīdzību. Labākie dalībnieki saņems balvas un piedalīsies noslēguma pasākumā 12. decembrī Microsoft Latvia telpās.

Komentāri